Werkwijze

Op zoek naar een nieuwe woning?

 

U kunt zich door middel van een inschrijvingsformulier waarop u uw wensen kenbaar maakt laten inschrijven in ons bestand. Wij zullen er dan voor zorgen dat u tijdig geïnformeerd wordt over het aanbod van onze nieuwe woningen. Uiteraard kunnen wij ook bij andere collega makelaars voor u informeren en het aanbod aan woningen voor u bijhouden. U kunt een inschrijfformulier bij ons op vragen maar u kunt ook de woonwens toets invullen. Wij zorgen er voor dat u z.s.m. door ons geïnformeerd zal worden.

De aankoopmethode
Uiteraard is het ook mogelijk dat u via deze site of via een advertentie geïnformeerd wordt over een woning die bij ons te koop is. Wij maken graag een afspraak met u voor een bezichtiging van de woning. Waarna een oordeel volgt over o.a. de waarde, courantheid, onderhoudstoestand en bouwtechnische staat van de woning.

In overleg worden namens u de onderhandelingen gevoerd met de verkoper(s)

Als er een koopovereenkomst wordt gesloten, zorgen wij dat dit op juridische verantwoorde wijze gebeurt. Bijzondere voorwaarden en bepalingen worden eventueel opgenomen in de koopakte. Ook wordt de administratieve afwikkeling met o.a. de notaris verzorgd.

Indien wenselijk kunnen wij u tevens helpen met het vinden van een passende financiering en de bijbehorende verzekeringen.

Uw woning verkopenBij de verkoop van uw woning wilt u natuurlijk een vlotte verkoopprocedure die de hoogst haalbare prijs oplevert. Wij verzorgen het gehele verkooptraject voor u, waardoor u met een gerust hart uw woning kunt achterlaten. Dit bespaart u niet alleen veel tijd, maar geeft u ook een stuk zekerheid.

De verkoopmethode Allereerst wordt uw persoonlijke situatie besproken. Gaat u eerst verkopen en daarna een andere woning kopen, of heeft u al een nieuwe woning op het oog of zelfs al gekocht? Wilt u snel verkopen of heeft u de tijd? Allemaal zaken die belangrijk zijn voor de te bepalen verkoopstrategie.

Uw woning wordt van alle kanten bekeken om samen met u tot een reële vraagprijs te komen. Alle zaken worden vastgelegd zodat kopers optimaal geïnformeerd kunnen worden.

De werkelijke verkoop kan beginnen. Van uw woning wordt een uitvoerige verkoopbrochure gemaakt, welke met uw instemming wordt samengesteld. In overleg met u kunnen we een " te koop " bord plaatsen en zal er uiteraard geadverteerd worden.

Potentiële kopers leiden wij rond in en om uw woning. Reacties worden doorgegeven. Blijkt iemand echt geïnteresseerd te zijn dan bespreken wij met u het eventuele bod en adviseren u over de te volgen handelswijze.

Is er overeenstemming bereikt, dan wordt de koopakte opgemaakt. Hierin worden alle afspraken vastgelegd, onder meer over een eventuele waarborgsom en ontbindende voorwaarden.